December 18, 2017

Please reload

Recente berichten

Koop uw motorbanden bij Banden de Condé - Janssens in Heverlee

March 26, 2018

1/4
Please reload

Uitgelichte berichten

Goodyear stelt een 'levende' band voor.

March 7, 2018

Niet alleen autoconstructeurs tonen nieuwigheden op het salon van Genève, ook toeleveranciers zoals bandenproducenten laten er hun jongste ontwikkelingen en hun toekomstvisie zien.

 

 Goodyear komt naar het Zwitserse autofeest met de "Oxygene", de groene band van de toekomst. De band maakt gebruik van een open structuur die de nodige stabiliteit en comfort biedt. De open ruimte tussen de geweven textuur wordt opgevuld met levend mos dat zich voedt met water van de rijbaan. Omdat het mos zorgt voor fotosynthese absorberen deze banden onder invloed van licht ook CO2 die ze omzetten in zuurstof. De structuur van de "Oxygene" banden wordt van materiaal van gerecycleerde banden vervaardigd.
 

Het mos in de banden kan nog meer dan koolstofdioxide omzetten in zuurstof. Bij de fotosynthese wordt ook energie opgewekt in het geval van de Oxygene-band gaat dat over elektriciteit. Die wordt gebruikt om de voelers die in het karkas van de band worden geïntegreerd te voeden. Deze sensoren kunnen onder andere informatie geven over temperatuur van het wegdek. Er zou ook voldoende stroom overblijven om de flank van de band te verlichten. Zo zou de kleur van de band ook kunnen veranderen in functie van het gebruik, waardoor hij mogelijk rood wordt bij het remmen. Zo worden andere weggebruikers beter geïnformeerd. Het concept biedt nog meer veiligheid omdat de bandenspanning niet te laag kan zijn. De band is immers gevuld met mos in plaats van lucht. (Belga)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Hoofdkantoor

Banden de Condé NV

Kiewitstraat 194

3500 Hasselt
België

 

BTW BE0401 291 473

> Algemene voorwaarden
> Privacy Policy

Openingsuren

Ma   08u - 17u30

Di     08u - 17u30

Wo   08u - 17u30

Do    08u - 17u30

Vr      08u - 17u30

Zat    08u - 12u

Zo    Gesloten

Blijf op de hoogte

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

Kwaliteitslabels

Copyright ©2018  |  Banden de Condé  |  Alle rechten voorbehouden