December 18, 2017

Please reload

Recente berichten

Koop uw motorbanden bij Banden de Condé - Janssens in Heverlee

March 26, 2018

1/4
Please reload

Uitgelichte berichten

Slechts 1 van de 10 auto's beschikt nog over een reservewiel

May 21, 2018

Steeds minder automerken steken nog een volwaardig reservewiel in hun nieuwe modellen. Dat blijkt uit een onderzoek van pechverhelpingsdienst VAB. Het klassieke noodreservewiel, ook wel het thuiskomertje genoemd, wordt steeds minder meegeleverd. In bijna negen op de tien gevallen moeten mensen die een nieuwe auto kopen hun plan trekken met een reparatiekit. Hierdoor moeten wegenswachters steeds meer uitrukken om lekke banden te verhelpen. 

 

Een reservewiel waarmee je onmiddellijk verder kan als je lek rijdt, wordt een schaars goed. VAB onderzocht de twee populairste modellen bij 17 automerken. Op die 34 auto's heeft nog welgeteld één auto een echt reservewiel in de koffer.  3 auto's krijgen nog een thuiskomertje bijgeleverd.  Vijf jaar geleden kreeg je nog bij ongeveer de helft van de nieuwe auto's (46 %)  een reservewiel of een noodreservewiel.  Als je vandaag een nieuwe auto koopt, moet je in 9 op de 10 gevallen (88%) je plan trekken met een reparatiekit als je lek rijdt. 

 

Smurriekit

 

Met een reparatiekit kan je een gat in je band dichten door een chemisch vulmiddel via het ventiel in de band te spuiten. De reparatiekit blijkt in de helft van de gevallen niet te werken, omdat het  gat te groot is. Dat hebben de wegenwachters van VAB ervaren. Het vulmiddel werkt bij kleine lekken,  maar niet bij bijvoorbeeld scheuren. Een reparatiekit wordt door de wegenwachters  dan ook niet beschouwd als een volwaardige oplossing bij bandenpech.  "De reparatiekit is zoals het EHBO-doosje dat ergens in de auto goed verborgen zit maar nooit gebruikt zal worden," zegt Joni Junes van VAB.

 

Ook de mensen van de bandencentrales zijn niet enthousiast over de reparatiekit. Het product dat in de band gespoten wordt,  plakt als een kleverige smurrie aan de velg. Het is geen pretje om dat op te kuisen als de band moet vervangen worden.

 

1 op de 4 oproepen is voor een lekke band

 

"In 2012 was 1 op 5 pechgevallen bij VAB een lekke band. " Dat zegt Joni Junes. "In 2017 zien we dat dit al meer dan 1 op 4 is.  Dat is verhoudingsgewijs een stijging met 30%."

 

"Bovendien zien we ook een toename in niet-herstelbare bandenpech, waarvoor de wagen dus weggesleept moet worden. In 2012 wisten de wegenwachters nog 85% van de pechvogels met bandenpech ter plaatse te helpen. In 2017 was dit gedaald tot 78%.  In de praktijk betekent dit dat een wagen vaker naar een bandencentrale of garage moet gesleept worden. 

 

Bron: vrt.be

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Hoofdkantoor

Banden de Condé NV

Kiewitstraat 194

3500 Hasselt
België

 

BTW BE0401 291 473

> Algemene voorwaarden
> Privacy Policy

Openingsuren

Ma   08u - 17u30

Di     08u - 17u30

Wo   08u - 17u30

Do    08u - 17u30

Vr      08u - 17u30

Zat    08u - 12u

Zo    Gesloten

Blijf op de hoogte

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

Kwaliteitslabels

Copyright ©2018  |  Banden de Condé  |  Alle rechten voorbehouden